Första hjälpen och hjärt-lungräddning på barn

Vad gör du om ett barn plötsligt sätter i halsen och inte kan andas? Eller ramlar i trappan och blir medvetslöst? Kursen ger dig grundläggande kunskaper i första hjälpen till barn.

Om kursen

Vad gör du om ett barn plötsligt sätter i halsen och inte kan andas? Eller ramlar i trappan och blir medvetslöst? Kursen ger dig grundläggande kunskaper i första hjälpen till barn, inklusive hjärt-lungräddning, och kunskap om hur du kan förebygga barnolycksfall. Grundregeln L-ABC (Livsfarligt läge, Andning, Blödning, Chock – Cirkulationssvikt) är utgångspunkten för vår utbildning. Vi går igenom den prioriteringsordning som är fastställd för att säkra både dig och den skadade. 

Efter kursen ska alla deltagare kunna

Första hjälpen och HLR för barn

Första hjälpen och hjärt- och lungräddning (HLR) för barn är specialiserade färdigheter som är anpassade för att hantera akuta nödsituationer där barn är inblandade. Dessa tekniker är utformade för att möta de unika behoven och utmaningarna som uppstår vid skador eller sjukdom hos barn.
Första hjälpen för barn innebär att ge omedelbar vård och stabilisera barnet i händelse av olyckor, skador eller plötsliga sjukdomar. Det kan inkludera behandling av sår, brännskador, kvävning eller andra barnspecifika medicinska nödsituationer.

HLR för barn fokuserar på att tillhandahålla korrekta bröstkompressioner och konstgjord andning för att återställa andnings- och hjärtfunktionen hos ett barn som upplever andningsstopp eller hjärtstopp. Barn har unika anatomiska och fysiologiska egenskaper, och därför är det viktigt att första hjälpen och HLR-utbildningar inkluderar särskild kunskap om att hantera barn i nödsituationer.

Att förvärva dessa färdigheter är avgörande för föräldrar, vårdnadshavare och alla som regelbundet interagerar med barn. Genom att vara beredd på att agera snabbt och korrekt kan man öka chanserna att ge effektiv hjälp och rädda liv i situationer som rör barns hälsa och säkerhet.

Prisförslag

Ditt ärende är inskickat

Vi kommer återkoppla till dig så fort som möjligt!