Första hjälpen och hjärt-lungräddning

Under utbildningen lär sig deltagaren hur man identifierar ett plötsligt hjärtstopp, stoppa blödning och hur man gör kompressioner och inblåsningar (HLR) samt hur man känner igen symptomen vid hjärtinfarkt.

Om kursen

Under utbildningen lär sig deltagaren hur man identifierar ett plötsligt hjärtstopp och hur man gör kompressioner och inblåsningar (HLR) samt hur man känner igen symptomen vid hjärtinfarkt. Vi går också igenom hur en hjärtstartare fungerar och luftvägsstopp (främmande föremål i halsen). Vi går även igenom hur man stoppar kraftig en blödning och vad du som första person på plats ska tänka på. Deltagaren får dessutom lära sig hur man lägger en medvetslös person i stabilt sidoläge. Samtliga deltagare får ett certifikat efter genomförd utbildning. Finns även med inriktning mot barn. Grundregeln L-ABC (Livsfarligt läge, Andning, Blödning, Chock – Cirkulationssvikt) är utgångspunkten för vår utbildning. Vi går igenom den prioriteringsordning som är fastställd för att säkra både dig och den skadade.

Efter kursen ska alla deltagare kunna

Första hjälpen och HLR

Första hjälpen och hjärt- och lungräddning (HLR) är avgörande färdigheter som möjliggör snabb och effektiv hjälp vid nödsituationer. Första hjälpen omfattar grundläggande medicinska åtgärder som syftar till att ge omedelbar vård och stabilisera en skadad person innan professionell hjälp anländer. Det kan inkludera att stoppa blödningar, behandla brännskador, och stabilisera skador på ben och nacke.

HLR är en specifik form av första hjälpen som används när en person upphört att andas eller hjärtat har stannat. Det kombinerar bröstkompressioner för att återställa blodcirkulationen med konstgjord andning för att tillföra syre till lungorna. Snabbt ingripande med HLR kan vara avgörande för att bibehålla vitala organfunktioner och öka överlevnadschanserna vid hjärtstopp.

Att lära sig första hjälpen och HLR är en viktig livsfärdighet som alla bör sträva efter att förvärva. Utbildningar fokuserar på korrekt teknik, snabb respons och att hantera olika nödsituationer. Genom att sprida medvetenhet om dessa färdigheter kan vi öka samhällets beredskap och möjligheten att rädda liv i oväntade situationer.

Prisförslag

Ditt ärende är inskickat

Vi kommer återkoppla till dig så fort som möjligt!